Живот 2.0

Следващия етап

28 правила на живота

28 правила на живота

Днес попаднах на ето тези 28 правила на живота от фейсбук-стената на един познат. Много ми допаднаха като възгледи. Попитах го кой е авторът или първоизточникът им, но и той не знаеше, тъй като и той ги бил взел от нечия друга стена. Ако някой читател се разпознае като техен автор, моля да ми пише в коментарите, за да му отдам заслуженото споменаване и да му благодаря за мъдростта в тези думи! Реших да ги публикувам тук и да ги разпространя до по-широка аудитория. Надявам се и ще се радвам, ако и други хора намерят нещо за себе си. Приятно четене!

 1. Началото на всичко е пустотата и тя трябва да бъде запълнена.
 2. За да се постигне желаното, само желанието не е достатъчно, трябва да се вземе и решение. Само тогава ще се появят възможности.
 3. За да промениш своя път трябва да се спреш и чак след това да започнеш движение в другата посока.
 4. В живота се плаща за всичко. Но най-скъпо се плаща за бездействието. Това понякога става очевидно чак в края на жизнения път.
 5. Ако човек постоянно се страхува да не направи нещо, за да не сгреши, той даже, без да подозира, прави най-голямата грешка в своя живот.
 6. В живота няма нищо случайно. Привличаме към себе си не онези хора, които бихме искали да виждаме до нас, а онези, които са подобни на нас.
 7. Ако виждате, че поставената цел е непостижима, концентрирайте се на други цели. Ако ги постигнете, опитайте се да се върнете към първата.
 8. Ако не искате от живота нищо, той нищо няма да ви даде. Ако искате от него нещо неопределено и дарът му ще бъде с такъв характер. Необходимо е винаги да формулирате желанията си.
 9. В живота никога няма абсолютно удоволствие. То винаги се ограничава от нашето възприемане на живота.
 10. Стремите се към промени. Тогава, забравете за пасивността, заради която изпускате шанса, даден ви от съдбата. Набележете маршрута и крайната цел. Но, за да стигнете до нея, трябва да тръгнете на път.
 11. Животът винаги ви принуждава да решавате онези задачи, които искате да избегнете. От тях е невъзможно да се скриете, тъй като, ако не решите някоя задача сега, ще трябва да я решите на друг жизнен етап. Но тогава ще трябва да се плати много повече.
 12. Избор в живота винаги има. Понякога той се свежда до липсата на избор. В света има много възможности. Придобивайки нещо, винаги губиш нещо друго. Заради това загубите са неизбежни. Но те винаги могат да се разглеждат като нова придобивка.
 13. Новото винаги предполага разрушаване на старото. Нужно е обаче не само да се разруши, но и да се разчисти мястото. За това са необходими сили, време и знания. Трябва да се знае какво да се построи и как. Ако нямате тези знания, по-добре да не разрушавате, иначе може да построите нещо ужасно.
 14. Човек се опитва да промени живота, но му пречат стари обичаи, навици и стереотипи. Те постоянно се опитват да го върнат към обичайното прекарване на времето. Заради това промените винаги вървят много бавно и се нуждаят от повече духовни разходи.
 15. Всеки от нас привлича към себе си именно онова, което обича най-много, очаква или се страхува, тъй като на него фокусира съзнанието си. Съдбата никога не дава нещо излишно. Тя е щедра, но само в рамките на желаното. Разширете рамките и ще получите повече.
 16. Целият живот е само противоположности. Някого обичаме, друг ненавиждаме. С някой дружим, с друг съперничим. Получаваме и губим, срещаме и се разделяме. Човек се стреми към стабилност и същевременно изпитва неудовлетвореност от скучното течение на живота. Невъзможно е да се разбере нещо без да се знае неговата противоположност.
 17. Хората се стремят към хармония. Но, за да се достигне е нужна хармония вътре в човека. Това е възприемане на своите достойнства и недостатъци, осъзнаване на своето несъвършенство и вътрешна умиротвореност. Необходимо е разумът, постъпките и чувствата да действат съгласувано.
 18. Трябва да се разбере, че светът не е създаден само за удоволствия. Много често той не отговаря на нашите очаквания и представи за него. Но трябва да се стремим винаги да правим добро. Онзи, който не е способен за това, никога няма да може да оцени доброто, получавано от другите.
 19. Човек винаги се дразни от онова в хората, което се крие в него самия. Другите хора могат да станат огледало за нас. Трябва само внимателно да се вгледаме в тях. Тогава по-добре ще разберем себе си.
 20. Ако сте обхванат от силно желание да притежавате нещо, това означава, че не признавате своите способности и достойнства. Вгледайте се в себе си, може би притежавате много повече отколкото желаете.
 21. Трудно е противопоставянето на негативните сили. Те ни карат да страдаме и вълнуваме. От този негативен рой отделете една мисъл и я потушете. Тогава ще разкъсате вредната верига и те вече няма да ви досаждат силно.
 22. Приемете се такъв, какъвто сте. Тогава тревогите, вълненията и комплексите ще изчезнат и ще можете да започнете пълноценен живот.
 23. Светът, който ни обкръжава, е абсолютно неутрален. Ние го правим лош или добър. Опитайте се да възприемете реалността позитивно и тогава ще сте щастлив.
 24. Никога не се отнасяйте към мнението на околните като към истина от последна инстанция. Да сте добър с всички не е възможно. Винаги ще има завистници и недоброжелатели. Не им позволявайте да надделеят над вас.
 25. Ние всички идваме и отиваме никъде. Такъв може да е и смисълът на нашето съществуване, и на самия живот във всички негови прояви.
 26. Силата на мисълта е огромна. В Изтока казват, че най-големите врагове на човека няма да му направят толкова бели, колкото неговите собствени мисли.
 27. Най-добрата защита от всички болести и всякакви инфекции е твърдата вяра в собственото здраве и положителните емоции. Злобата винаги води до тежко заболяване. Психическото и физическо състояние на човека са тясно свързани. Заради това здравето на човека е пряко следствие от неговите мисли.
 28. Опитайте се винаги да мислите позитивно и следвайте двете основни правила:
 • Правило 1 към т. 28. Не се огорчавайте заради дреболии.
 • Правило 2 към т. 28. Всичко е дреболия в сравнение с безкрая, от който сме дошли и в който отиваме.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

© 2024 Живот 2.0

Theme by Anders Norén