Живот 2.0

Следващия етап

Концерт на Лара Фабиан (Lara Fabian) в София

На 24.04.2016г. бях на концерт на Лара Фабиан (Lara Fabian).

Докато пиша тези редове и се подготвям за статията, открих, че Георги Тошев е направил кратък филм в две части за нея още преди първия ѝ концерт в София през 2014г.

НепознатиТЕ: Лара Фабиан. Лично (1 част)

НепознатиТЕ: Лара Фабиан. Лично (2 част)

Едва ли ще има какво повече на кажа за нея, освен това, което лично аз видях и почуствах, докато изживявах концерта ѝ. Да, това беше преживяване за мен, не просто гледане и не просто слушане. Като че ли, най-семплото описание на Лара Фабиан, което ми дойде на ума тогава, беше „Ангелски глас, танцуващ сред невероятно хармонични и меланхолични музикални хармонии“. Аз обичам мелодичната музика и хармониите и, макар че харесвам и нетрадиционни хармонии и дори понакога дисхармонии и експериментални музикални композиции, най-често в прогресив рока, като че ли класическите хармонии най-много ми харесват и ме докосват. При Лара Фабиан беше така – мелодични песни, със стандартни композиции и хармонии, но някак си ме развълнуваха, по начин, който отдавна не бях чувствал. Искаше ми се да знам френски, за да мога да разбера повече от текста на песните и да направя музикалното изживяване по-разбираемо и още по-красиво. Не познавам тази жена, но от това, което видях и почувствах, от няколкото статии из български сайтове, които прочетох и от кадрите във филма на Георги Тошев, оставам с усещането, че тя е един невероятно красив и мил човек. Израженията на лицето ѝ, когато говори, когато пее, начина, по който общува с публиката и хората, които я интервюират… Имам чувството, че тя е от онези ангели, влезли в образа на (най-общо казано) добри хора, които да бъдат добрия пример и да вдъхновяват останалите, които срещат в живота си. Дано да е така!

Публикувам някои от песните под формата на плейлиста, които Лара изпя тази вечер в София и които ме накараха още на следващия ден да се сдобия с последните няколко издадени албума. Този от 2015г. – „Ma vie dans la tienne“ намирам за изключителен и си го слушам вече повече от седмица всеки ден.

Снимки от концерта

Публикувам малко снимки, които направих с телефона си. Тъй като не бях достатъчно близо до сцената, трябваше да приближавам кадрите, което без оптичен „зуум“ води до влошаване на качеството, за което се извинявам!

Ето и списъка с песните (сетлист-а) и тяхната последователност, които тя изпълни за софийската си публика

Lara Fabian Setlist National Palace of Culture, Sofia, Bulgaria 2016
Това е от мен за концерта на Лара Фабиан и букета от чувства и емоции, които аз изживях на 24.04.2016г. в зала 1 на НДК. Ще сложа ученето на френски език в ToDo-листата, за недалечното бъдеще.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

© 2024 Живот 2.0

Theme by Anders Norén